Als het leven je te druk wordt, je zin hebt in wat ontspanning of activiteit, of gewoon zin hebt om iets te doen… Ga dan eens op pad met je lieve en trouwe vriend! En dan bedoel ik niet je partner maar je hond natuurlijk. Erop uit gaan met je viervoeter kan heerlijk zijn. Dus ga op je vrije dag dus niet doelloos zitten Netflixen en luister naar mijn tips!

Een lange wandeling

De eerste optie die je hebt om met je hond op pad te gaan, is een lange wandeling maken. Het fijne is dat je hier geen hele dag vrij voor hoeft te zijn. Een uurtje is meer dan genoeg! Lange wandelingen zijn niet alleen goed zodat je hond genoeg beweging krijgt en zijn energie kwijt kan, maar ze zijn ook goed voor jezelf. Je krijgt een extra dosis beweging en wandelen is ook nog eens hartstikke goed voor je verteringsstelsel. Zorg wel dat je goede wandelschoenen hebt, anders heb je straks blessures of blaren. Het zou jammer zijn als je aan een mooie wandeling begint en deze halverwege moet afkappen. Maar buiten dat heb je niks nodig. Alleen jij en je hond; met z’n tweetjes genieten. Conclusie: het is goed voor jezelf én je hond. Dus waar wacht je nog op?!

Naar het strand of bos

Als je iets meer tijd hebt, bijvoorbeeld een hele middag of dag vrij, kan een tripje naar het bos of strand heel leuk zijn. Naast de gewone wandeling, kan je in het bos ook heerlijk spelen met je viervoeter. Lekker gooien met de bal of een frisbee, hoe leuk is dat. De buitenlucht en zon zal jullie beide vast goed doen. Een extra portie vitamine D is namelijk nooit te veel. En naast dat het goed is voor jullie beweging en dosis buitenlucht, schept het ook nog eens een band als je met je hond speelt.

Kamperen

Tot slot is kamperen met je hond echt het geweldigste weekend weg! Het enige lastige is misschien dat je hier een extra dagje vrij voor moet nemen. Maar geloof mij, dat is het helemaal waard. Het is zo leuk om samen te kanoën, zwemmen, spelen etc. Het brengt echt het kind in je naar boven! Alleen jij en je viervoeter samen in de natuur… Ontspannender dan dat kan het niet toch? Oja, en vergeet niet de kampeer-essentials. Zoals een klamboe tegen de muggen, zonnebrand en een EHBO-kitje. Het zou toch jammer zijn als de kampeertrip door dit soort kleine dingetjes in het water valt. En marshmallows zijn natuurlijk ook een must! Anders is het geen échte kampeertrip 😉