Je eigen woning verhuren aan expats?

Expats, ze zijn er de laatste jaren veel. Nederland is een aantrekkelijk land voor expats financieel gezien. Ze profiteren van belastingvoordelen waardoor ze automatisch een hoger nettosalaris overhouden. De levensstandaard is hoog in Nederland waardoor het hoog aangeschreven staat in het buitenland. Benieuwd naar meer informatie over huizen verhuren aan expats? Lees dan nu verder!

Wie zijn dan die expats?

Expats zijn werknemers die voor langere tijd in een ander land dan waar zij opgegroeid zijn, verblijven om daar te werken. Nederland kampt met een schaarste van hoogopgeleide in de technische- en softwaresector. Hierdoor nemen grote internationale bedrijven die gevestigd zijn in ons land veel expats aan om die tekorten te vullen. De intentie van expats is om voor een korte periode van een aantal maanden tot jaren in Nederland te blijven. Maar vaak is het zo dat ze toch langer voor een bepaalde werkgever blijven werken, een nieuwe baan aangeboden krijgen of een partner vinden waardoor ze besluiten langer in Nederland te blijven, misschien zelfs permanent in Nederland blijven. Expats komen uit alle delen van de wereld zoals de Verenigde staten, China en Australië.

Waarom een huis verhuren aan expats?

Expats zijn betrouwbare huurders die weinig schade aan je woning zullen maken. In tegenstelling tot wanneer je je eigen woning verhuurt aan studenten die voor overlast kunnen zorgen. Expats zijn weinig thuis omdat ze veel werken en ze gebruiken de woning voornamelijk om te slapen en eten. Wanneer je een huis verhuurt aan expats heb je ook meer zekerheid, omdat expats vaak hoge inkomens hebben en in sommige gevallen zelfs een overeenkomst hebben afgesloten met de werkgever. De werkgever betaalt in bepaalde gevallen dus mee aan het huis van een expat. Kortom, je eigen woning verhuren aan expats is zeker een aanrader.

Voldoet je woning aan de wensen van een expat?

Je huis verhuren aan expats kan zeker. Maar let wel op dat je woning aan een aantal eisen voldoet. Zo zoeken expats voornamelijk naar huizen die gestoffeerd en gemeubileerd zijn. Dit is belangrijk omdat zij zo direct kunnen intrekken in de woning en bij aankomst niet nog van alles moeten regelen voor de aankleding van het huis waar ze voor een korte periode in gaan wonen. Ook de locatie van het huis speelt een belangrijke rol in het keuzeproces van een expat. Vaak hebben zij op het moment van aankomst geen eigen vervoersmiddelen en maken daarom vooral gebruik van het openbaarvervoer. Het is dus handig als jouw huis dicht bij het openbaarvervoer gelegen is. Of juist dicht bij de werkgever waardoor ze geen grote afstanden hoeven te leggen.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: