Het is voor velen een droom ooit een keer walvissen of dolfijnen te aanschouwen in hun natuurlijke habitat. Die droom is dichterbij dan je denkt. Als dierenliefhebber is het dan ook aan te raden om de Canarische eilanden te bezoeken in Spanje. Met een leuke boottochten vaar je de ocean op richting de dolfijnen en walvissen. Maar is dat niet ontzettend duur? Als dierenliefhebbers onder elkaar gaan we je natuurlijk niet lekker maken met gebakken lucht. Onze tip: een last minute Spanje en voor een spotprijs zit jij straks op de eerste rij om de dieren in een vrije omgeving te aanschouwen!  

Heerlijke parken voor jou en je hond

Spanje kenmerkt zich door prachtige parken met veel groen. Door de heerlijke temperaturen kan je nagenoeg het gehele jaar genieten. Het ene park is nog mooier dan het andere. In Barcelona vind je bijvoorbeeld midden in de stad tussen de gebouwen opeens een park van enkele voetbalvelden groot. De parken zijn allemaal netjes verzorgd. De meeste parken hebben naast prachtige bomen en struiken ook vaak kleurrijke bloemen. Het groen biedt je bescherming van de brandende zon. Want het is natuurlijk niet goed om de gehele vakantie jezelf bloot te leggen aan de felle zon. Overal vind je groen gras om heerlijk te picknicken of chillen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een lekker balletje te trappen. Verder is ook ideaal voor je hond. Een paradijs aan vrije speelruimte zodat je hond lekker kan uitrazen. 

Prachtige stranden

Spanje is tezamen met Portugal eigenlijk een heel groot eiland. Het voordeel hiervan is dat ze een gigantische kustlijn hebben. Kilometers aan strand om je te vermaken. Het strand is ook opgebouwd uit korrelig zand. Dat voelt natuurlijk net even iets lekkerder aan dan een kiezelstrand. Heb je verkoeling nodig? Dan trek je toch gewoon een sprintje richting het water. De golven zorgen voor een eindeloos waterplezier. Het is eigenlijk een natuurlijke wildwaterbaan. Rennen, springen, duiken, trappelen de zee houdt je bezig. Zo blijft je fitte lichaam van voor de vakantie toch nog een heel klein beetje intact. 

Shoppen of joggen?

Langs de kust heb je vaak fantastische boulevards. Hier kan je lekker shoppen en heerlijk eten in een van de vele restaurants. Met name de visrestaurants zijn een aanrader. Mocht je nog aan je conditie willen werken dan kan je de boulevard ook prima gebruiken om te hardlopen.