Als je een paard hebt, dan zul je daar goed voor zorgen. Je borstelt je paard zeer regelmatig, je laat de hoefsmid komen voor zijn hoeven en gaat met hem naar de dierenarts als je ook maar vermoedt dat er iets mis is. Ondertussen zorg je ervoor dat je paard een comfortabele stal heeft, met mooi droog stro om op te staan. Je paard heeft een weide waar hij heerlijk kan uitrazen en een bak waarin jij fijn met hem aan het werk kunt gaan.

Maar er is meer. 

Kies het juiste voer voor jouw paard

Nu wil ik paarden en mensen niet met elkaar vergelijken, maar als we één ding gemeen hebben, dan is het een voorkeur voor bepaald voedsel. Sommige mensen zijn gek op fastfood en anderen kiezen liever voor gezond. Zo is het met paarden natuurlijk ook. Alleen kan een paard niet voor zichzelf bepalen welk voer hij bestelt. En dus zal jij dat moeten doen. Een actief paard zal baat hebben bij bijvoeding, bijvoorbeeld luzerne paard. Luzerne is echter ook goed om maagzweren bij paarden te behandelen en te voorkomen. Je paard zal zich hierdoor beter voelen en dat is natuurlijk altijd wat jij wilt.

Ook biotine kan een goed idee zijn

Bij mensen is het gebruik van biotine in veel gevallen al een goed idee. Biotine zorgt voor betere haargroei en voor extra stevigheid van de nagels. Je snapt dus dat biotine paard voor jouw paard ook een erg goed idee kan zijn. Een schitterende glimmende vacht en sterke hoeven geven aan hoe goed jouw paard in zijn vel zit. Maar er zijn meer voordelen aan het gebruik van biotine bij paarden. Zo zorgt biotine er ook voor dat je paard meer energie uit zijn voeding kan halen.

Twijfel je over bijvoeren?

Neem dan altijd contact op met je dierenarts. Heeft je paard ineens last van haaruitval of schilferende hoeven? Dan kan er natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. Je kunt dan het best eerst overleggen met je dierenarts. Hij of zij zal je paard onderzoeken en je adviezen geven. Dit kan gaan om het totaal veranderen van de voeding van je paard, bijvoorbeeld om allergische reacties in de toekomst te voorkomen. Je dierenarts kan je ook adviseren welke voedingssupplementen of zelfs medicijnen te gebruiken. Wordt de kwaal erger of treedt er geen verbetering op? Trek dan opnieuw aan de bel.