Meer sfeer creëren in huis

De zomer zit er helaas alweer bijna op, maar dit betekent wel dat de gezellige herfst eraan zit te komen. We kunnen weer gezellig op de bank kruipen voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson, de kaarsjes mogen weer aan en we mogen weer wat meer snoepen aangezien de bikini voorlopig niet meer aan hoeft. Het begin van een nieuwe seizoen is ook een goed excuus om het huis wat gezelliger aan te kleden. In dit artikel lees je hoe je eenvoudig wat meer sfeer creëert in huis.

Kussens

Kussens zijn ideaal om wat verandering in huis aan te brengen. Haal een oude kussensloop van een kussen af en koop hiervoor in de plaats een nieuwe. Dit hoeft niet veel geld te kosten omdat je geen heel nieuw kussen hoeft te kopen. Zo kun je altijd blijven mixen en matchen en krijgt je bank toch net even een andere look.

Verlichting

Kaarsen zijn natuurlijk de ultieme sfeermakers in een huis. Ook hiermee kun je eindeloos variëren in lengtes, diktes en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een leuke selectie maken van een aantal kaarsen en deze samen op een plateau in de woonkamer neerzetten. Naast kaarsen is normale verlichting ook zeer bepalend voor de sfeer. Met een led dimmer kun je de intensiteit van het licht zelf afstellen en zo dus ook de sfeer in een ruimte bepalen. 

Bloemen en planten

Ook in de herfst zorgen bloemen en planten voor sfeer in huis. Laat je inspireren in een bloemenwinkel om erachter te komen welke bloemen goed bij de herfst passen en bij je interieur. Daarnaast kun je ook aandacht besteden aan het uitkiezen van een toffe vaas. Zo kun je ook een weckpot of een ijzeren kan gebruiken als vaas. Zet een mooie grote plant in je huis en dit geeft gelijk een hoop sfeer aan de ruimte. 

Grote schoonmaak

Misschien niet het leukste klusje, maar een grote schoonmaak kan heel veel voor je huis betekenen. Ruim alle kastjes op en maak alles grondig schoon en richt bijvoorbeeld eens een kastje anders in. Dit geeft meteen een andere look aan je huis. Probeer ook niet teveel te bewaren, maar alleen datgene wat echt iets toevoegt aan het interieur. 

Ronde vormen

Hoekige meubels ogen snel te geordend en ‘hokkerig’. Kies daarom voor ronde vormen om te ruimte zachter en gezelliger te maken. Je kunt hierbij denken aan meubels zoals bijzettafels en poefen maar ook aan andere accessoires zoals ronde lampen, bloempotten, vloerkleden, kussens en vazen. 

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: