Ik ben dol op fashion en daarmee natuurlijk ook op designerkleding. Ja, ik weet dat alle kleding door een designer is ontworpen, maar er gaat toch iets magisch uit van een kledingstuk dat door een exclusief modehuis op de catwalk is gepresenteerd. Bijvoorbeeld een show tijdens een internationale fashionweek waar alle sterren en grote namen in de fashion industrie op af zijn gekomen. Hoewel mijn budget het uiteraard niet toelaat om alleen maar in zulke designerkleding rond te lopen, heb ik over de afgelopen jaren heen toch wat mooie designerstukken aan mijn collectie/kledingkast kunnen toevoegen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je kan kopen wat je maar wilt, als je er maar lang genoeg voor spaart. In deze blog vertel ik je dan ook graag meer over mijn favoriete designermerken, welke designerkleding ik de afgelopen jaren aan mijn collectie heb mogen toevoegen en waar ik momenteel voor aan het sparen ben. Lees dus snel verder als je net als ik ook geïnteresseerd bent in fashion en designerkleding!

Fendi

Eén van de designermerken waar ik van jongs af aan al bewondering voor heb is Fendi. Fendi is een Italiaans modehuis opgericht aan het begin van de 20e eeuw. Wat leuk is om te weten is dat het merk een tijd werd geleid door de legendarische designer Karl Lagerfeld, één van mijn andere favorieten op het gebied van designerkleding. Het merk staat het meest bekend om het logo dat door Karl Lagerfeld werd geïntroduceerd in de jaren '60. Je kent 'm vast wel: het logo bestaat uit twee F'en die in elkaar grijpen en samen een vierkant symbool vormen. Dit logo zie je dan ook vaak terug in de vorm van een print op de kledingstukken en accessoires van het merk.

Een aantal jaar geleden kocht ik – na lang sparen – mijn eerste item van dit modehuis: een Fendi shirt. Wat een goede aankoop was dat zeg, ik draag het shirt nog steeds met enige regelmaat!

Off-White

Eén van mijn andere favoriete designermerken is Off-White. Dit is echter geen klassiek modehuis, maar een vrij recent merk opgericht door designer Virgil Abloh. De kledingstukken van dit merk zijn meer streetwear georiënteerd en te herkennen aan de bedrukking met benamingen binnen twee aanhalingstekens. Afgelopen winter heb ik mijn eerste aankoop van dit merk gedaan: een Off White jas! Wat een heerlijk kledingstuk is dit en een ware statement piece waar ik van verwacht nog jaren plezier te hebben.

Nu jullie weten wat ik in de kast heb hangen is het tijd om te onthullen waar ik nu voor aan het sparen ben. Het volgende designer item op mijn verlanglijstjes is een Chanel handtas!