Neem dit altijd mee als je gaat varen

Als je gaat varen wil je overal op voorbereid zijn. Je bent tenslotte erg afhankelijk van alles wat je hebt meegenomen op de boot. Je kunt niet even uitstappen en iets pakken, want overal om je heen is water. Je moet dus ervoor zorgen dat je weet wat je allemaal moet meenemen en dat je dit dan ook allemaal meeneemt. Wat een hele goede manier is om niks te vergeten is door een lijstje te maken. Net alsof je op vakantie gaat kun je ook voor mee op de boot een checklist maken. Schrijf punt voor punt op wat er mee moet en laat dit lijstje ook aan andere mensen lezen. Door meer mensen ernaar te laten kijken is de kans kleiner dat je iets vergeet erop te zetten. Op de dag dat je gaat varen kun je dan simpelweg het lijstje afgaan en dit kan niet alleen heel veel stress voorkomen, maar ook problemen wanneer je op het water bent. Zelf niet in het bezit van een boot? Bekijk dan de whaly boot kopen mogelijkheden.

Veiligheidsspullen

Als eerst is het echt super belangrijk om goed na te denken over jouw veiligheid. Water kan erg gevaarlijk zijn en je moet je overal goed op voorbereiden. Zo moet je altijd denken aan het meenemen van een reddingsvest. Zeker als je met kinderen gaat varen is dit echt ongelofelijk belangrijk. Je weet nooit hoe wild het water is of wat er gaat gebeuren en zorg dus gewoon dat je een reddingsvest aan boord hebt voor iedereen. Ook moet je een plan b hebben. Stel je gaat zeilen met vrienden. Het kan zomaar zijn dat het ineens compleet windstil is en dat je niet vooruitkomt. In een situatie als deze moet je dus een andere manier hebben om weer terug naar het land te komen. Heb dus een motor mee of iets in de richting van peddels. Het is ook aan te raden om een telefoon bij de hand te hebben. Als je ergens problemen mee krijgt wil je mensen kunnen bereiken.

Eten en drinken

Ook voeding is super belangrijk. In een slecht geval kom je dus stil te liggen op het water en zit je daar voorlopig even vast. Het is dan belangrijk dat je voldoende eten en drinken mee hebt. Ook moet jij je kunnen beschermen tegen bijvoorbeeld de zon. Je wilt er alles aan doen om zoveel mogelijk problemen te kunnen voorkomen. Zorg goed voor jezelf en de mensen met wie jij op stap gaat. Wees problemen voor en creëer een dag om nooit te vergeten in een positieve zin.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: