Waar moet je op letten bij het kopen van paardrijkleding?

Paardrijden is een mooie sport die je veel vrijheid biedt om de natuur en het land om je heen te ontdekken. Maar bij het uitoefenen van deze sport is het wel belangrijk dat je de juiste paardrijkleding aanschaft. Wat heb je hiervoor eigenlijk nodig, en waar moet je op letten? Lees hier verder en vind het uit.

Belangrijk bij paardrijkleding: een samshield cap

Het belangrijkste wat je aan paardrijkleding moet aanschaffen, is een cap om je hoofd te beschermen. Een samshield cap is een echte aanrader. Dit merk staat namelijk bekend om haar veiligheid en kwaliteit. Naast dat je een standaard cap kan aanschaffen, kan je ook zelf een samshield cap naar je eigen wensen samenstellen. Je kiest hierbij welke materialen je aan de buiten- en binnenkant van de cap wil en je kan details zoals kleuren of versieringen aanbrengen om je cap echt te personaliseren. Bovenal is het belangrijk dat je cap goed past, zodat deze je hoofd optimaal kan beschermen.

Rijlaarzen en jassen online kopen

Verder heb je aan paardrijkleding rijlaarzen en jassen nodig. Rijlaarzen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zowel qua schoenmaten, hoogtematen als kuitmaten. Zo kun je dus op zoek naar de laars die perfect om jouw been past. Ook kun je rijlaarzen op maat laten maken. Wanneer je gaat wedstrijdrijden, zul je bovendien een wedstrijdjas nodig hebben. Deze jassen zijn vaak waterafstotend, waardoor je in weer en wind droog blijft, en de jassen zijn ademend zodat je er niet in zult gaan zweten. Onder een wedstrijdjasje draag je een plastron. Dat is een soort kraag waarmee je jouw wedstrijdoutfit een persoonlijke touch kunt geven. Je kunt bij paardrijkleding verder ook nog denken aan rijbroeken, rijhandschoenen en accessoires zoals riemen en sporen.

Paardrijkleding voor je paard

Naast paardrijkleding voor jezelf, heeft je paard ook de juiste attributen nodig. Een hoofdstel is belangrijk: dit plaats je om het hoofd van het paard en hieraan bevestig je de teugels. Om de rug van je paard te ontlasten, kun je een zadelonderlegger onder het zadel leggen. Dit zorgt voor meer comfort voor jou én het paard. Daarnaast kun je denken aan stijgbeugels of zadeldekjes. Deze laatste kun je ook weer personaliseren. Wat dacht je ervan om de naam van je paard erop te laten drukken? Wanneer je in de zomer naar buiten gaat, is het aan te raden om een oornetje voor je paard te kopen. Deze worden ook wel vliegennetjes genoemd, en de naam zegt het al: dit netje zorgt ervoor dat je paard niet gestoord wordt door zoemende vliegen en insecten.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: