Wat is het verschil tussen een hondentrainer en een hondengedragsdeskundige?

Een hondentrainer is iemand die lessen organiseert voor honden en hun baasjes, zoals bij een puppycursus. Een hondentrainer geeft instructies aan de hondeneigenaren over handelingen die ze moeten verrichten met hun hond. Denk bijvoorbeeld aan ‘zitten’ of ‘pootje’. Een hondengedragsdeskundige is echter een ander beroep. Een hondengedragsdeskundige is niet alleen een kei in de omgang met honden, maar ook een kei in de omgang met mensen (baasjes). Hierdoor weten zij als de beste hoe ze baasjes kunnen begeleiden.

Van opleiding hondentrainer naar hondengedragsdeskundige

Wellicht ben jij al een hondentrainer en ben je op zoek naar meer uitdaging of meer verdieping in jouw vak, dan kan een opleiding tot hondengedragsdeskundige een mooie stap zijn. Een hondengedragsdeskundige houdt zich bezig met honden die probleemgedrag vertonen. Vaak weten eigenaren niet meer wat ze met het gedrag van hun hond aan moeten en schakelen hierbij de hulp in van een hondengedragsdeskundige. Niet alleen kennis over honden is hierbij nodig, ook mensenkennis is van groot belang om als hondengedragskundige te kunnen werken. Hondeneigenaren zullen namelijk moeten weten waarom hun hond bepaald gedrag vertoont. Baasjes zullen op de juiste manier begeleid moeten worden om het gedrag van hun hond te kunnen veranderen. In de opleiding hondentrainer ontbreekt dit stuk.

Wat leer je tijdens een opleiding hondengedragsdeskundige?

In een opleiding hondengedragsdeskundige leer je hoe baasjes het beste begeleid kunnen worden. Hoe ga je om met dat starre baasje? Hoe ga je om met baasjes met weinig geduld? Hoe benader je hondeneigenaren positief? Dat zijn vragen die in zo’n opleiding aan bod komen. Daarnaast gaat de opleiding diep in op wat voor probleemgedragingen honden kunnen laten zien, waar dat vandaan komt en hoe je dit het beste kan aanpakken. Een opleiding tot hondengedragsdeskundige kun je op veel plekken volgen. Kijk online eens rond waar dat allemaal mogelijk is. Het leuke aan zo’n opleiding is dat deze heel praktijkgericht is. Door middel van casussen worden praktijksituaties behandeld.

Een betere kans op de arbeidsmarkt

Als jij jouw opleiding hondentrainer uitbreidt tot hondengedragskundige wordt jouw kans op de arbeidsmarkt vergroot. Wellicht loopt jouw bedrijf als hondentrainer niet optimaal en ben jij op zoek naar extra kennis om het contact met hondeneigenaren te verbeteren. Of wellicht wil jij wel leren hoe jij meer uit jouw werknemers kan halen. Daarnaast is een opleiding tot hondengedragsdeskundige een echte specialisatie. Dit betekent dat jouw salaris gemiddeld een stuk hoger zal gaan liggen! Ligt het gemiddelde salaris na een opleiding hondentrainer rond de 2150 euro, na een opleiding tot hondengedragsdeskundige ligt dat salaris gemiddeld rond de 2500 euro!

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: