Zorgen voor je eigen gezondheid

Iets dat we geleerd hebben van deze onzekere tijd is het belang van een goede gezondheid. Hierbij denken we vaak alleen aan de fysieke gezondheid. Of ons goed voelen en niet ziek zijn. Maar we missen dan de mentale en sociale gezondheid. De definitie van gezondheid is namelijk een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Dus deze drie vormen samen de drie dimensies van gezondheid en ze beïnvloeden elkaar natuurlijk ook. Ze zijn hierbij allemaal even belangrijk en doen niet onder aan elkaar. Voor een goede gezondheid is het dus belangrijk om het op alle drie de gebieden, fysiek, mentaal en sociaal, het op orde te hebben.  

Gezond leven

Om je gezondheid te verbeteren kun je gezonder gaan leven. Dit horen we wel vaker, maar wat houdt dat precies in. Gezonder gaan eten en kies daarbij vooral voor groente, fruit, volkoren producten, peulvruchten, noten en vis. Kook vooral met verse producten dan kunt u zelf bepalen hoeveel vet, suiker en zout u gebruikt. Ons lichaam bestaat voor 60% uit water het is daarom erg belangrijk om ook voldoende water te drinken op een dag. Je immuunsysteem heeft namelijk water nodig om goed te functioneren. Met drie liter water per dag kom je zeker aan de benodigde hoeveelheid vocht. Naast gezond eten en drinken is genoeg dagelijkse beweging ook van groot belang. Dit verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en andere ziektes. Probeer minimaal 2,5 uur per week actief bezig te zijn. Verder is ontspannen en rusten ook erg belangrijk in een gezonde levensstijl. Denk hierbij aan genoeg slaap en af en toe tijd nemen voor jezelf. Lekker een boek lezen of een puzzel maken. Probeer u alcoholgebruik te matigen en niet te roken. Dit alles draagt bij aan een gezonde levensstijl, wat weer de kans op ziekten verkleint en je langer fit houdt. 

Vitamine- en voedingssupplementen 

Soms blijkt er dat we toch niet alle vitamines en mineralen binnen krijgen die we nodig hebben. Via voeding krijgen we de meeste van deze vitamine en mineralen binnen. Door bloed te laten prikken kunnen we zien of er vitamine en mineralen tekorten zijn. Aan de hand hiervan kunnen we vitamine- en voedingssupplementen nemen om dit tekort weer aan te vullen. Lucovitaal is een producent van vitamine- en voedingssupplementen die al jaren bekend staan om kwalitatief goede producten. Ze hebben een uitgebreid assortiment en ze streven ernaar om de producten voor een betaalbare prijs op de markt te zetten. Ze verkopen producten op het gebied van homeopathie en vitamines, persoonlijke verzorging, voeding en dranken, afslanken en detox, sport en overig.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: