Alles wat je moet weten over paardendekens

Als je een paardenbezitter bent, is de kans groot dat je paardendekens gebruikt om je paard warm en droog te houden. Paardendekens zijn er in verschillende maten, gewichten en materialen en worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Zoals bescherming tegen de kou, regen of vliegen. Ook is er een eczeemdeken paard. De meest voorkomende aandoening bij paarden is namelijk zomereczeem. Dit is een allergische reactie op het speeksel van bepaalde insecten, zoals knutten. Paarden die lijden aan zomereczeem hebben last van jeuk, huidirritatie en haaruitval. Om deze symptomen te voorkomen, kan een eczeemdeken worden gebruikt. Deze deken bedekt het grootste deel van het paard en beschermt de huid tegen insectenbeten en hun speeksel. De eczeemdeken is gemaakt van een stof die ademend is en voorkomt dat het paard te warm wordt.

Bescherming tegen de kou en regen

In de winter hebben paarden extra bescherming nodig tegen de kou en de regen. De winterdeken is een zware paardendeken die het paard warm houdt en beschermt tegen de elementen. Winterdekens zijn er in verschillende diktes, afhankelijk van de temperatuur en de gevoeligheid van het paard. Sommige winterdekens zijn voorzien van een halsstuk voor extra bescherming. Wil je je paard beschermen tegen de regen? Dit kan met de regendeken! Regendekens zijn lichtgewicht dekens die het paard droog houden in de regen. Ze zijn gemaakt van een waterdichte stof en hebben getapete naden om ervoor te zorgen dat er geen water doorheen lekt. Regendekens zijn er in verschillende diktes en kunnen ook gebruikt worden in de zomer om het paard te beschermen tegen de regen.

Bescherming tegen vliegen

Heeft je paard last van vliegen? Vliegendekens worden gebruikt om het paard te beschermen tegen vliegen en andere insecten. Ze zijn gemaakt van een ademende stof die het paard koel houdt en voorkomt dat insecten op de huid komen. Sommige vliegendekens zijn voorzien van een halsstuk en/of een buikflap voor extra bescherming. Onthoud dat het belangrijk is om de juiste maat paardendeken te kiezen voor je paard. Een te kleine deken kan schuren en zorgen voor irritatie op de huid, terwijl een te grote deken kan gaan schuiven en het paard kan hinderen tijdens het bewegen.

Bescherming tijdens transport

Ga je vaak eropuit met je paard? De transportdeken wordt gebruikt tijdens het transport van het paard. Het beschermt het paard tegen de kou en de wind en voorkomt dat de spieren afkoelen tijdens het transport. Transportdekens zijn er in verschillende diktes en zijn vaak voorzien van een staartflap om te voorkomen dat de deken omhoog waait tijdens het transport.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: