Bescherm jezelf, en de rest natuurlijk ook met een zonwering!

Als je dan eindelijk het bericht krijgt dat het weer eens warm wordt in ons oh zo koude Nederland,  kun je ook meteen niet wachten om dat zwembad weer uit de schuur te halen. Al is dat idee niet heel doordacht. In het water verbrand je gauw, en heb je wel zonnebrand in huis? Heb je ook wel hoedjes voor de kinderen zodat ze geen zonnesteek krijgen? Zo veel dingen om over na te denken en rekening mee te houden.

De zon en de schaduw

Om alvast het eerste te benoemen, ja je kunt nog steeds verbranden in de schaduw, vooral als je in de directe zon zit met bijvoorbeeld een parasol over je hoofd. Draag dus sowieso altijd zonnebrand, zelfs in huis kun je verbranden, je hoeft maar lang genoeg voor een raam te zitten en dan ben je zo de pineut. Draag dus zowel binnen als buiten zonnebrand (wist je dat je eigenlijk elke dag van je leven, zelfs in de winter, zonnebrand op zou moeten doen? Is goed voor je huid en gaat snelle veroudering tegen. En je huid beschermen is nooit verkeerd denk ik zo, het is tenslotte ons grootste orgaan).

De parasol, gebruik hem

Een parasol is een vorm van zonwering die de meeste mensen wel in de tuin hebben staan. Sommige hebben een hele grote parasol standaard het hele jaar door in de achtertuin staan, en anderen hebben een klein strand parasolletje die ze eens in de zoveel keer de kast uit halen. Gebruik er wel één mensen, ook al kun je er nog steeds onder verbranden, het is tenminste geen direct contact met de zonnestraal. Plaats vooral een parasol boven bijvoorbeeld dat kleine (of grote) zwembad in je achtertuin die je net hebt opgezet en waar je kinderen de hele dag in en uit lopen. Wanneer je in het water zit verbrand je zelfs nog sneller dan wanneer je eruit bent. Het is dus echt heel belangrijk dat je hier goed op let.

Bescherming

En als extra bescherming en zonwering tegen een erg kwetsbaar deel van je gezicht, zet een zonnebril op. En als je dan toch bezig bent pak een hoed of pet en zet hem op. Wederom het helpt, ook al is het nog steeds mogelijk eronder te verbranden, het werkt wel tegen een zonnesteek. Pak een zonnebril, zo groot dat je denkt dat het een grap is, zodat deze ook nog rondom je ogen mee pakt. En pak ook een gigantische strandhoed. Je kunt nooit veilig genoeg zijn, want ook al zeg je altijd “Ik word nooit bruin.” of “Ik verbrand toch niet.” Dat weet je nooit, tot het je overkomt, dan heb je spijt, en dan kan je misschien wel huilen van de pijn…

 

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: