Hotspot hond bestrijden?

Heeft jouw hond last van geïrriteerde plekken op zijn lichaam? Zie je misschien dat jouw hond vaak aan het krabben of bijten is op een bepaalde plek? Dan kan dit komen door een hotspot. Een hotspot is een geïrriteerde plek dat simpelweg komt door het vaak krabben of bijten van de plek. Zo een hotspot hond kan er vervelend zijn voor jouw hond. De plek op zijn lichaam kan kaal worden en erg vervelend zijn voor het dier. Het is hierbij belangrijk dat er wordt gekeken naar de oorzaak van het krabben. Dit om te voorkomen dat er nare gevolgen zullen ontstaan. Deze gevolgen kunnen ontstaan als de wond en het krabben niet behandeld wordt. Denk jij dat je hond last heeft van een hotspot? Doe er dan snel wat aan!

Vind de oorzaak van het krabben!

Bij een hotspot hond is het belangrijk dat er wordt gekeken naar de oorzaak van het krabben. Een hotspot komt namelijk simpelweg dat er teveel wordt gekrabd of gebeten door de hond op zijn lichaam. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jouw huisdier een hotspot zou kunnen hebben. Een van de oorzaken kan bijvoorbeeld zijn dat jouw hond een allergische reactie heeft op iets. Hierbij is belangrijk dat je naar de dierenarts gaat om te onderzoeken wat deze reactie zou kunnen zijn. Een verdere oorzaak zou kunnen zijn dat er klitten in de vacht zitten van jouw hond. Door de klitten kan het erg jeuken of in de weg zitten. Dit kun je zelf bekijken bij het dier. Verder is een grote oorzaak van krabben dat het dier last heeft van vlooien of tekens. Dit kan ook gecontroleerd worden. Als laatst kan het ook zijn dat je hond last heeft van stress. Ook hierdoor kunnen ze veel gaan krabben.

Het behandelen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je weet hoe je een hotspot hond kunt behandelen. Ten eerste moet er worden gekeken hoe je een hotspot herkent. Een hotspot hond is vaak een kale rode plek op een deel van het lichaam van de hond. Ook komt er soms een gele vloeistof uit de rode plek. Er zijn ook twee verschillende soorten hotspots. Hierbij gaat het om een oppervlakkige hotspot en een diepe hotspot. Bij de diepe hotspot kunnen er pijnlijkere reacties te pas komen en is vaak ook wat lastiger te behandelen. Als de hotspot is gevonden is het belangrijk om de wond meteen te behandelen. Dit kan gedaan worden door middel van een dierenarts. Het is ook mogelijk om dit zelf te doen. De wond zelf schoonmaken kan je doen met verschillende natuurlijke middelen. Zo kan je gebruik maken van een antibacterieel middel. Dit is vaak al een goede behandeling voor de wond.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: