Het is algemeen bekend dat dieren de beste vriend zijn van de mens. Of het nu een hond, kat of goudvis is: de mensheid kan niet meer zonder. Waar huisdieren een aantal jaar geleden nog vrij ongebruikelijk waren en er met name dieren werden gehouden voor nuttige doeleinden, dienen dieren in huis tegenwoordig meer als gezelschapsdier.

Om het ook echt daadwerkelijk gezellig te houden met jouw trouwe kompaan is het verstandig om eens in de zo veel tijd eens stil te staan bij zijn of haar behoeften, als je dit niet al doet. In dit blog worden een aantal tips behandeld die jou kunnen helpen bij het beschermen van jouw lievelingsdier tegen de felle winterkou. Benieuwd geworden? Lees snel verder!

Tip één: zorg voor een warme woonruimte

Maar let er wel op dat je tijdens het verwarmen ervan de verwarming niet te hoog aan zet. Wanneer dit gebeurt, kan het de lucht in de ruimte stukken droger maken, wat een negatieve uitwerking kan hebben op de gezondheid van jouw gezelschapsdier.

Vervliegt de warmte snel uit jouw huis en moet je daardoor de verwarming hoger zetten? Dan is het misschien tijd dat je eens naar jouw isolatie en ruiten gaat of laat kijken. Heb je wel geïsoleerde muren maar merk je dat het bij de ramen nog steeds kouder is dan op andere plekken in huis? Zorg er dan voor dat je minstens dubbelglas in huis hebt.

Dubbel glas is namelijk een goede isolator. Het houdt niet alleen de warmte binnen, maar zorgt er ook voor dat de kou van buiten niet door de ruiten naar binnen doordringt. Als je nog een stapje verder wil en ook voor zonwerende ruiten wil kiezen dan kan je beter voor HR+++ glas gaan. Woon je in de omgeving van Den Bosch? Informeer dan bij een glaszetter Den Bosch naar de mogelijke opties.

In een warme woning is jouw trouwe vriend gelukkiger dan ooit in de koude wintermaanden.

Tip twee: geef voldoende aandacht

Uiteraard is dit afhankelijk van het huisdier dat jij in huis hebt. Wanneer je een hond hebt is het bijvoorbeeld al fijn om op regelmatige tijdstippen uit te gaan, met een kat maakt dit wat minder uit.

Verzorg het dier ook altijd met een beetje extra liefde. Dit wordt vaak in dank afgenomen en jullie relatie zal hiervan stukken beter worden. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig verschonen van het hok of de kom en geef dan net een beetje meer dan de vorige keer.