Een dak boven je hoofd

Veel mensen zijn in ons land in het bezit van een eigen koophuis. Velen wonen er al jaren, anderen zijn net hun nieuwbouwhuis ingetrokken. De meerderheid van de mensen woont in een koopwoning en  het resterende deel heeft een huurwoning of woont ergens in.  Het traditionele rijtjeshuis is nog steeds de meest voorkomende woning. De eengezinswoning is ook ruim in de meerderheid ten opzichte van de meergezinswoningen, de flat of appartement. De verwachting is dat de bouw van appartementen, gezien de woning schaarste, zal toenemen. Vele huiseigenaren verbouwen of verfraaien hun paleisje gedurende de jaren meerdere keren. Er zijn zoveel mogelijkheden te bedenken. Zonnepanelen, een uitbouw of een nieuwe vloer. Maar de keuze gaat in de meeste gevallen tussen een nieuwe keuken of badkamer. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om hun bestaande woning beter te isoleren. De komende jaren zal naar verwachting het aantal nieuw te bouwen woningen stijgen mede ingegeven door de voortdurende woning schaarste.

Woningisolatie

Het goed isoleren van je woning is van groot belang aangezien je niet onnodig veel stookkosten wilt maken. Verder is isolatie van belang om geluidsoverlast tegen te gaan. muurisolatie is meer dan ooit het toverwoord. Wie goed isoleert, verlaagt zijn energiekosten en verhoogt de waarde van zijn huis. Duurzaamheid is op het gebied van isolatie ook een steeds belang wordende factor. Er is een grote keuze in isolatiemateriaal te verkrijgen. Bijvoorbeeld het Tonzon isolatiesysteem. Alle Tonzon materialen zijn volledig opvouwbaar. Met deze techniek kan je met minder ruimteverlies, meer isolatiewaarde bereiken. Ook het isoleren van je centrale verwarming kan je veel kosten besparen. Je brengt radiatorfolie achter de radiator aan waardoor de warmte niet meer in de richting van je muur verdwijnt maar je kamer in komt.

Nieuwbouwwoningen en isolatie

De isolatie eisen die gesteld worden aan nieuwbouwwoningen zijn zeer streng. Dat is ook logisch, de woningen moeten de nieuwe standaard zijn als het gaat om energiezuinigheid, en een flink aantal jaren meegaan op dit gebied. Bij nieuwbouwwoningen is goede spouwmuurisolatie ook van het grootste belang. Diverse isolatiematerialen zijn geschikt voor het isoleren van de spouwmuur. Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor en nadelen. De keuze voor het soort spouwmuurisolatie is echter van veel factoren afhankelijk, waarbij de prijs van het materiaal lang niet altijd doorslaggevend is. Isolatie van een spouwmuur kan je ook met het Tonzon systeem realiseren door het plaatsen van een voorzetwand. Op de voorzetwand kan je dan heel eenvoudig en met weinig ruimte het isolatie materiaal plaatsen.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: