Een woning opruimen

Er zijn veel instanties waardoor een woning (zeer) vervuild kan worden en opgeruimd moet worden. Dit kan bijvoorbeeld na een overlijden of na een seniorenverhuizing, waarbij de bewoner vaak in een kleiner huisje gaat wonen. Er zullen dan vele spullen weggegooid of opgeruimd moeten worden. Maar het kan ook wanneer iemand gaat emigreren of gaat scheiden: allemaal redenen waardoor een huis eens zeer grondig schoongemaakt moet worden. Waarom huur je er niet iemand in voor de schoonmaak vervuilde woning?

Woningopruiming

Het klinkt misschien makkelijk om een woning volledig op te ruimen. Vast denken mensen wel aan de hoeveelheid werk dat het zal zijn, maar bedenken zich niet dat het eigenlijk specialistisch werk is. Een woning opruimen vergt veelal expertise en een professionele aanpak. Dit komt omdat het zwaar kan zijn, maar er zijn ook speciale, professionele apparaten nodig waar niet iedereen toegang tot heeft. Een woning opruimen draait niet alleen op het verwijderen van enkele meubelstukken of om kasten uit het huis te krijgen. Opruimers oefenen ook taken uit zoals het lostrekken van laminaat, het verwijderen van afvalstoffen tot het weghalen van allerlei kleine spulletjes die zich in het huis verstopt hebben.

Waarom?

Waarom zo iemand nog meer woningopruimers inschakelen, naast de hoeveelheid werk dat het kan zijn? Iemand hoeft dan bijvoorbeeld nergens maar over na te denken. Alles wordt gedaan door de opruimers. Het gaat daarnaast vaak een stukje sneller dan wanneer iemand het zelf doet. Die tijd blijft bespaard om met andere zaken bezig te zijn. Zeker bij huizen waar het draait op overledene, is het fijn om de tijd en emotionele afstand te hebben en niet zo bezig te zijn met een vol huis. Wat misschien ook fijn is om te weten, de meeste bedrijven die zich specialiseren in woningopruiming, verwerken de afval op een milieuvriendelijke manier. Er zijn dan nog bedrijven die contracten hebben met recyclebedrijven, waardoor afvalkosten beperkt blijven.

Werkwijze

Werkwijzen kunnen natuurlijk verschillen per bedrijf. Veelal staat dit op de website, dus er kan gekeken worden naar welk bedrijf en werkwijze het beste past bij de mensen die het bedrijf inschakelen. Woningontruiming Leiden bedrijf Fontein werkt bijvoorbeeld door eerst lokaal of telefonisch af te spreken om duidelijk te maken wat er precies gedaan moet worden. Op basis daarop wordt er een offerte opgesteld. Daarna is het tijd voor een contract, waarin gemaakt prijsafspraken duidelijk worden gemaakt. Zij werken ook met een standaard afspreekpunt, waardoor contact leggen erg laagdrempelig wordt. Zo wordt een huis op vakkundige en milieuvriendelijke manier helemaal schoongemaakt, precies zoals gewenst.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: