Motor goed laten verzekeren

Een verzekering nemen bij je motor is verplicht. In Nederland moet dit minimaal een WA-motorverzekering zijn, dit is een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Met een WA-verzekering heb je de minste dekking, alleen de schade die jij als bestuurder veroorzaakt aan anderen en hun voertuigen is hiermee gedekt. Hiermee wordt de schade aan uw eigen motor niet verzekerd. 

Motorverzekering

Een motorverzekering afsluiten is dus verplicht. Naast een WA-verzekering die verplicht is, kunt u ook nog kiezen voor een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeeld een WA beperkt Casco of een All risk motorverzekering. De minimale WA-verzekering heeft de laagste premie en is daarmee de goedkoopste motorverzekering. Hoe meer dekking de aanvullende verzekering vervolgens heeft, hoe hoger de kosten voor de verzekering worden. De WA beperkt Casco heeft iets hogere kosten dan de minimale WA dekking. All risk motorverzekering is op zijn beurt weer duurder dan WA beperkt Casco en heeft daarmee de hoogste kosten. Maar zo ook de meeste dekking. De premie van een motorverzekering wordt gebaseerd op uw motor, het bouwjaar van uw motor, specificaties van de motor, maar ook factoren als uw leeftijd, woonplaats en het aantal schadevrije jaren. Ook is het mogelijk om een verzekering af te sluiten op basis van de kosten van de motor. 

Motoport 

Een bedrijf waar u eenvoudig en snel een motorverzekering kan afsluiten is Motoport. Ook hierbij hangt de prijs van uw verzekering af van de gekozen dekking. Maar waarom zou u een motorverzekering afsluiten bij Motoport? Bij Motoport profiteert u van een zeer gunstige premiestelling, verschillende aantrekkelijke kortingsmogelijkheden en een professionele helpdesk. Zo kent de Motosport NoRisk een groot aantal voordelen. Zo hebben ze een hoge instapkorting, tot 80% no-claimkorting. Dit houdt in dat u wordt beloond omdat een aantal jaar schadevrij hebt gereden. Verder is er geen alarmverplichting, snelle schadeafwikkeling, gratis pechhulp in heel Europa, schade aan helm en kleding tot €1500 per opzittende gratis meeverzekerd, accessoires tot €1500 gratis meeverzekerd en 3 jaar aanschaf- of taxatiewaarde vergoeding mogelijk. De WA beperkt Casco verzekering, vergoedt daarnaast ook schade door o.a. aanrijding, van de weg raken en vallen. Ook als u deze schade zelf hebt veroorzaakt. Wanneer u kiest voor de WA volledig Casco kiest u voor 100% zekerheid. Dan heeft u een WA dekking tot €8.600.000, verhaalrechtsbijstand, bent u verzekerd voor storm, brand, diefstal en natuurschade. Heeft u pechservice in binnen- en buitenland. Worden u sloten vervangen na poging tot diefstal max €500. Worden ook aanrijdingen verzekerd, ook als het door eigen toedoen komt. 

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: