Ergonomisch verantwoord werken met een monitor arm

Het gebruik van schermen, computers en laptops is absoluut onmisbaar op kantoor of thuis. Iedereen werkt dagelijks met schermen of kijkt ernaar, alleen kan dit een aanslag zijn op je ogen en de rest van je lichaam. We spenderen steeds langer zonder pauze tijd achter zulke schermen en doen dit vaak zonder over onze houding na te denken. Het doel zou moeten zijn om ergonomisch verantwoord te werken. Om dit te bereiken zijn er verschillende oplossingen, waarvan één het gebruik van monitorarmen is. In deze blog vind je meer informatie over het gebruik en de mogelijkheden voor monitorarmen.

Monitor arm voor ergonomisch werken

Een monitorarm is dus bedoeld om te zorgen dat je ergonomisch verantwoord kunt werken. Dit betekent dat nek- en rugklachten voorkomen moeten worden door het aannemen van een juiste werkhouding. Om de meest optimale werkhouding te bereiken is een monitor arm een onmisbare factor. Door het gebruik van een monitorarm kun je de juiste afstand en hoogte van je scherm te bereiken. Daarom kan het aanschaffen van monitorarmen goed bijdragen aan ergonomisch werken.

Mogelijkheden

Monitorarmen kunnen verschillend worden gebruik en er zijn verschillende soorten monitorarmen die je kunt bestellen. Zo is het naast een monitorarm voor een enkel scherm, ook een mogelijkheid om een monitorarm voor twee, drie of nog meer schermen te bestellen. Beeldschermen kunnen zo naast elkaar worden geplaatst, maar kunnen ook boven elkaar worden geplaatst. Het gebruik van een monitorarm kan dus erg verschillen en kun je het best aanpassen op je eigen werkomgeving.

Verschillende soorten

Naast de gevarieerde mogelijkheden, zijn er ook verschillende soorten monitorarmen. Zo kan een monitor arm bevestigd worden door een bladklem of bureauklem. Ook kan je een monitor arm kopen met een bureauvoet die dus op het bureau wordt neergezet. Bij verschillende bedrijven wordt er ook de optie aangeboden om de kabels netjes weg te werken, zodat dit er niet meer rommelig uitziet. 

Verstelmogelijkheden

Er zit ook een verschil per monitor arm in de verstelmogelijkheden. Je kunt kiezen voor monitorarmen met verstelbare hoogte of diepte of allebei. Daarnaast zijn er ook opties voor monitorarmen die kunnen draaien, kantelen of zelfs roteren. De keuze is aan jezelf en moet passen wat bij je zoekt in je eigen werkomgeving. Het is belangrijk om ook het gewicht van het beeldscherm te weten, zodat je de juiste monitorarm kunt bestellen. 

Niet alleen beeldschermen

Naast reguliere beeldschermen die vaak op een vaste plek staan op kantoor, zijn er ook andere opties. Voor iPads en laptops bestaan er ook monitorarmen die gebruikt kunnen worden voor ergonomisch verantwoord werken en een comfortabelere werkomgeving. Uiteraard kan er ook een combinatie zijn, waarbij de monitorarmen ervoor zorgen dat met twee verschillende apparaten naast elkaar gewerkt kan worden. De mogelijkheden zijn dus eindeloos.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: