De dagen worden korter, blaadjes vallen van de bomen, alles wijst erop dat het volop herfst is. En over een tijdje komt de winter weer aan. Ikzelf vind dit een heerlijke tijd van het jaar, en ik geniet dan ook volop van dit seizoen. En ik ben niet de enige, Karel (mijn paard) geniet minstens net zo hard. Hoe? Lees dan deze blog! Ik geef je een paar tips hoe ook jij en je paard van deze winter kunnen genieten.

Winterse wandeling

Een van de allerleukste dingen om samen met Karel te doen vind ik een lekker lange buitenrit. En al helemaal in de winter! De natuur ziet er zo anders uit dan in de zomer, en op veel plekken zal het heel rustig zijn. Zo ga ik in het weekend vaak ‘s ochtends vroeg al aan de wandel en dan is er werkelijk niemand in het bos. We genieten ultiem van de mooie natuur en Karel kan lekker zijn energie kwijt. Soms maken we ook tochten met andere ruiters en paarden en dat is altijd hartstikke gezellig. Als het dan ‘s middags donker wordt is het echt magisch om alle lichtjes in de huizen te zien, en rond kerst komen daar de kerstbomen nog eens bij. Zo mooi!

Net een beetje extra

In de winter is het koud, en je paard moet meer moeite doen om warm te blijven. Verwen je paard daarom eens lekker met net een beetje extra aandacht of voer. Als we lekker lang buiten geweest zijn geef ik Karel vaak slobber paard. Aangemaakt met warm water is paarden slobber een echte traktatie! Karel geniet hier echt van, als ik het pak uit de kast haal om het klaar te maken staat hij al te hinniken in zijn box. Hij geniet hier enorm van en ik vind het leuk om hem zo blij te zien. Zo weet ik bovendien zeker dat hij goede voedingsstoffen binnenkrijgt en zichzelf lekker warm kan houden.

Dekentje of stro

Ook al eet je paard goed, voor sommige paarden kan het lastig zijn om zich goed warm te houden. Het hangt ook erg van je stal af, maar als het ergens naar binnen tocht kan het soms nodig zijn om je paard te helpen zichzelf warm te houden. Geef je paard dan bijvoorbeeld een lekker warme winterdeken, of leg extra stro in zijn box. Zoals jij lekker met een dekentje op de bank zit gun je je paard dat toch ook?

Check ook altijd goed de stal of het nergens lekt of echt hard tocht, en knap dit indien nodig op.
Zo is je stal weer winter-proof en hoef je je geen zorgen te maken om je paard.