Een beregeningsinstallatie zorgt voor een mooiere tuin

Dan heb je een schitterende tuin aangelegd en dan kom je erachter dat er geen watervoorziening is. Je ziet het al helemaal gebeuren: in een mum van tijd is het gras dor en droog, zijn de planten verlept en is er geen eer meer aan te behalen. Het kan zomaar zijn dat dit jouw nachtmerrie is als hovenier! Het is daarom slim om je klanten goed te adviseren over de mogelijkheden van een beregeningsinstallatie voor in de tuin. Ze zullen een beregeningsinstallatie vooral kennen van de akkers in de omtrek, maar er zijn ook zeker mogelijkheden voor in de tuin. Je hebt dan, behalve een beregeningsinstallatie ook een beregeningspomp nodig. Maar dan heb je ook wat!

Een beregeningsinstallatie zorgt voor voldoende vocht in de tuin

Je hebt echt niet altijd een tractor nodig om een beregeningsinstallatie te kunnen gebruiken. Je kunt ook op kleinere schaal werken. Dat is goed nieuws voor jouw klanten. Zij betalen immers veel geld voor hun nieuwe tuin en daar kunnen ze geen gedoe met droogte bij gebruiken. Natuurlijk kunnen ze binnen gieters met water vullen en deze uitgieten over de tuin, maar dat is niet echt een ideale oplossing. Het is dan beter om een beregeningsinstallatie te installeren die gemakkelijk werkt en die zelfs gebruik kan maken van grondwater. Het is immers zonde om goed kraanwater te gebruiken voor de tuin.

Een onderhoudsvrije tuin kan echt niet meer!

Een paar jaar geleden gingen mensen massaal voor een onderhoudsvrije tuin. Dat kwam erop neer dat ze kozen voor tegels en nog meer tegels en dan ook nog een stukje kunstgras. Wist je dat er zelfs mensen zijn die gekozen hebben voor kunstplanten voor in de tuin? Dat doet natuurlijk helemaal niets voor het milieu en je zult er al snel geen insecten meer zien vliegen. Geen mooie vlinders, geen bijen en ook geen leuke torretjes en kevertjes. Zelfs de egels zullen zulke tuinen links laten liggen!

Kies voor groen!

Een groene tuin. Met écht gras, echte bomen en struiken en hier en daar een plantenbak is natuurlijk veel leuker om te zien. Maar het is ook nog eens zo dat deze tuinen veel beter zijn voor het milieu. Het regenwater kan gewoon de grond in trekken en veroorzaakt geen overlast. Jij, als hovenier, kan daarvoor zorgen. Je kunt je klanten adviseren om te kiezen voor groen. Dat kan ook onderhoudsvriendelijk. Bijvoorbeeld door verhoogde borders aan te leggen zodat er minder gebukt hoeft te worden om onkruid te verwijderen.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: