Reclame maken was nog nooit zo makkelijk

Tegenwoordig bestaat er zoiets als een LED scherm. Eigenlijk is dit al een aantal jaren een ding, maar het wordt nu steeds meer bekend. Iedereen heeft er vast wel eentje gezien, maar waar dienen ze precies voor? En wat houdt een LED scherm eigenlijk in? In deze blog leggen we het uit.

LED scherm

Een LED scherm wordt ook wel een LED screen genoemd. Dit scherm is opgebouwd uit veel verschillende, kleine LED lampjes. Door deze lampen geeft het scherm licht. Omdat het veel kleine lampen zijn, is het mogelijk om de lampen allemaal een individuele kleur te geven. Dit kan gedaan worden via software. Al deze verschillende kleuren lampen geven samen één groot beeld, waar veel mee gedaan kan worden. Denk bijvoorbeeld aan reclame of aan het livestreamen van beelden, zoals het WK voetbal.

Een LED scherm kan gekocht of gehuurd worden. Het kopen is fijner voor bedrijven die graag reclame willen blijven maken. Huren is een goed idee voor evenementen of voor tijdelijke reclame.

De reden dat een TV scherm niet voor dezelfde doeleinden wordt gebruikt, is omdat LED screens gemaakt zijn om voor een langere tijd buiten te staan. Televisie schermen zijn hier niet gemaakt voor. LED schermen zijn stof- en waterdicht gecertificeerd en zijn dus goed om buiten het huis te zetten.

Voordelen

Maar waarom zijn LED schermen zo handig? Allereerst kunnen deze inspelen op de realiteit, oftewel de schermen zijn dynamisch. Papier voor papieren reclame is daarentegen statisch: dit kan niet veranderen. De LED lampen in een scherm kunnen gemaakt tot een andere kleur gemaakt worden om een ander beeld te tonen en zo altijd up-to-date te zijn. Papieren flyers horen daarentegen constant opnieuw gedrukt te worden. Deze kosten kunnen zeker oplopen en het is gewoon zonde van het milieu.

Een ander voordeel tegenover papieren reclame is dat een scherm een meer duurzame manier van reclame is. LED lampen verbruiken minder energie dan andere lichtbronnen en het werkt op laagspanning.  

Met een scherm is een reclame goed zichtbaar, dag en nacht. Dit geldt zowel in plaats als in tijd van de dag. LED schermen worden namelijk strategisch geplaatst, waardoor het door veel mensen gezien wordt. De felle kleuren zorgen ervoor dat het 24/7 goed te zien is. De kleuren zijn echter niet zo fel dat iemand er niet mee kan rijden.

Dus, zit een groot scherm huren buiten in de toekomst? Want handig is het zeker!

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: