Avondje met de maten

Soms heb je gewoon een avondje alleen met je beste vrienden nodig. Even bijkletsen en lachen. Een avond met de mannen is toch anders, je praat over andere dingen, onderneemt andere dingen en je haalt herinneringen op. In deze blog geef ik je tips hoe je zo’n avondje met de vriendengroep kan organiseren. Lees je mee?

Het rijk alleen

Het is wel zo prettig om het rijk alleen te hebben op zo’n avond. Als je een partner hebt, kun je misschien beter een andere plek uitzoeken, tenzij hij of zij bereid is om een avondje ergens anders door te brengen. Door de plek voor jezelf te hebben, voelt iedereen zich vrijer en dat maakt dat men zich nog meer kan ontspannen.

De sfeer op z’n best

Als je het rijk alleen hebt, hoef je immers ook niet zoveel rekening te houden met anderen, in ieder geval niet met iemand in huis op je gasten na. Dat maakt dat je de sfeer ook naar je eigen hand kan voorbereiden. Bijvoorbeeld door een leuke muziek playlist samen te stellen. Luisteren jij en vrienden graag naar een bepaalde muziekstijl? Dan is dit de avond om daar eens de beste nummers van te draaien.

Alle snacks in huis

En als we het hebben over een avondje gezelligheid, dan mogen je vrienden, de sfeer maar ook zeker de snacks niet vergeten worden. Ben jij van het koken? Duik dan ’s middags de keuken in met een lading recepten en kook de sterren van de hemel. Maar misschien zie je dat niet zitten en doe je het liefst niet zo moeilijk, dan is het ook genoeg om langs de supermarkt te rijden voor wat zakken chips en ovensnacks. Zo geregeld maar onmisbaar.

Een eigen bierproeverij

Wil je wat leuks doen met de mannen, organiseer dan je eigen bierproeverij. Haal een lading verschillende biertjes in huis en kijk met z’n allen welke de lekkerste is. Gaan jullie voor de bekende Heineken pils of kies je voor iets anders zoals de Tripel karmeliet? Hier kan je een hele activiteit van maken of je kan het ‘erbij’ doen op de avond, als jullie al andere activiteiten gepland hebben staan maar toch wel een lekker drankje daarbij willen.

Geniet met mate(n)

Op zo’n avond mag je echt genieten maar let ook op elkaar. Zeker als er drank bij komt kijken. Zolang iedereen geniet, is het feest een succes! Wat ons betreft mogen dat soort avondjes dan wel veel vaker plaatsvinden.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: