Wanneer je huisdieren hebt komt er nogal wat werk in huis extra bij. Je hebt natuurlijk de verzorging van je dieren, maar ook je huis behoeft wat meer schoonmaak en opruiming. Ik heb zelf geleerd dat het enorm scheelt om je ruimtes dusdanig in te richten dat je er minder werk aan hebt. Een van de oplossingen die bijvoorbeeld uitkomst kan bieden is het kiezen van een vloer die slijtvast en makkelijk in onderhoud is.

Zo kwam ik uit bij een vloercoating! Deze heb ik aangebracht op een betonnen vloer in de ruimte waar mijn dieren verblijven. Hierdoor heb ik geen dure vloer hoeven leggen en het is een veilige optie voor mijn huisdieren. Maar wat is epoxy vloercoating dan precies? Dat zal ik hieronder kort uitleggen.

De voordelen van vloercoating

Vloercoating is een veelzijdig toepasbare beschermlaag voor verschillende soorten ondergronden. Zo kun je bijvoorbeeld beton, wat normaal niet ‘dicht’ is voor vloeistoffen, olie of andere stoffen, afsluiten met een laag die de vloer poriëndicht maakt. Maar kan een coating op hout, metaal of tegels gebruikt worden. Coatings worden vaak gebruikt in werkhallen, winkels of garages omdat het een relatief voordelige manier is om je vloer er mooi uit te laten zien. En tegelijkertijd is het een hele sterke en slijtvaste optie voor een vloer. Dit omdat de kans op schade in vergelijking met andere soorten vloeren erg klein is.

Gemak in aanbrengen en onderhoud

Een epoxy vloercoating is makkelijk zelf aan te brengen. De vloercoating bestaat uit een epoxyhars welke wordt gemengd met een epoxyharder. Vervolgens is deze met een verfroller makkelijk aan te brengen op een ondergrond. Bovendien heb je wegens een goede dekking vaak geen primer nodig. Je zou een primer moeten gebruiken indien de vloer beschadigd of nogal vies is. De epoxy vloer is makkelijk schoon te maken omdat het vochtige stoffen afstoot en goed reageert op reinigingsmiddelen. Je kunt dus in principe alles doen met de vloer.

Verschillende opties voor een epoxy vloer

Een epoxy vloer kan in verschillende kleuren worden aangeschaft. Daarbij heb je de keuze of je een glans of matte afwerking wilt hebben. Je kan hier dus hele leuke creaties van maken! En wanneer je weer iets anders wilt, kan je het ook gemakkelijk weer anders maken. Tenslotte zijn de vloercoatings op waterbasis en bevatten geen schadelijke oplosmiddelen. Een ideale oplossing dus voor ruimtes waar je dieren gebruik van maken.

Weet jij al of jij een epoxy vloer zou willen?