Een laatste afscheid in alle sereniteit

Het komt hard aan, het overlijden van een dierbare. Het lijkt alsof je hele wereld instort en je wordt overmand door pijn en immens verdriet. Dankbaar ben je om alle mooie momenten die jullie samen beleefd hebben, maar nu moet je afscheid nemen en dat valt zwaar. Het is alsof niets ooit nog hetzelfde zal zijn. Het is op zo'n moment dan ook helemaal niet makkelijk om de uitvaart te regelen en toch wil je dat dit een waardig eerbetoon aan je dierbare wordt. Het team van Bilthoven uitvaartcentrum kan je hierbij helpen door alle praktische zaken van je over te nemen en door een uitvaart te verzorgen zoals jij en de overledene dat willen.

Wat kan het uitvaartcentrum voor je betekenen?

Voor het verzorgen van een uitvaart moeten veel keuzes gemaakt worden. Soms heeft de overledene bij leven zelf al de laatste wensen kenbaar gemaakt, in het andere geval zijn het de nabestaanden die deze keuzes moeten maken. Moet er een mogelijkheid zijn tot een laatste groet? Moet er een kerkelijke dienst gehouden worden of net niet? Wordt er gekozen voor een begrafenis of crematie? Moet er een samenzijn georganiseerd worden na de uitvaart? Het zijn nog maar enkele van de vragen die zich stellen. De medewerkers van het uitvaartcentrum bieden je alle mogelijkheden aan, waarna jij de uiteindelijke beslissingen hierin kunt nemen. Een serene en waardige houding, een professionele aanpak en een luisterend oor, daar kun je steeds op rekenen in deze moeilijke periode. Alleen al te weten dat je er niet alleen voor staat bij een uitvaart Rotterdam is een hele steun en troost.

Herinneringen om te koesteren

Een uitvaart mag dan wel een laatste afscheid zijn, je wilt toch dat je de herinneringen aan je dierbare voor altijd kunt blijven koesteren en ook hierbij kan het uitvaartcentrum je van dienst zijn. Een mooi rouwkaartje met een foto van je dierbare dat een speciaal plekje bij je thuis krijgt bijvoorbeeld is een van de mogelijkheden. Maar ook de laatste rustplaats van de overledene kan een plek van mooie herinneringen worden. Een gedenkplaatje, een foto van je dierbare, een beeldje, een mooie spreuk en wat mooie bloemen, het zorgt allemaal voor een speciaal en persoonlijk plaatsje waar je op ieder moment heen kunt als je daar behoefte aan hebt. Nog even samen kunnen zijn met een dierbare, het is van groot belang voor iedereen die dichtbij de overledene stond.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: