Waar let je op met posters afdrukken?

Bij elk evenement komt er wel een poster, of dat nou digitaal of analoog of allebei is. Het is ook in een digitale wereld nog steeds absoluut de moeite waard om in de stad posters op te hangen met daarop dat wat je wilt laten zien aan mensen. Deze manier van informatie brengen werkt eigenlijk nog steeds perfect en dat komt omdat mensen geneigd zijn om iets wat hen opvalt te onthouden, vooral als dit een visueel iets is. Posters staan erom bekend dat ze opvallen, dat ze in het oog springen. Om dit voor elkaar te krijgen is er heel wat ervaring nodig, maar met een paar stappen kun je ook al goed in de buurt komen van een poster die indruk maakt. Hieronder lees je waar je op moet letten wanneer je een poster wilt gaan ontwerpen.

Slim ontwerp

De indruk die een poster maakt op een voorbijganger heeft alles te maken met het ontwerp van de poster. Het ontwerp wil eigenlijk zeggen dat alle kleuren en de letters op zo’n manier geplaatst worden dat je oog er naar toe getrokken wordt. Je loopt erlangs en automatisch denk je: hey, wat staat daar op die poster? Wanneer je dan de volgende dag weer langs dezelfde plek loopt, of je bent ergens anders in de stad en je ziet dezelfde poster, dan denk je: dat is die poster weer! Om vervolgens wat beter te lezen wat er eigenlijk staat. In combinatie met Social Media werkt dit onwijs goed. Het ontwerp geeft vooral te maken met een goed contrast. Juist hele grote letters, of een creatieve manier om de woorden in elkaar over te laten lopen. Het is in ieder geval belangrijk dat het relatief snel duidelijk is waar de informatie op de poster over gaat.

Kleuren

Kleuren spelen hier een belangrijke rol in. We zijn ons er niet vaak van bewust dat kleur een grote invloed heeft op onze psyché. Dus wanneer we bepaalde kleuren zien hebben we onbewust eigenlijk meteen associaties. Hier kun je gebruik van maken wanneer je een poster gaat ontwerpen. De vraag is: wat wil je bereiken, wie is je doelgroep en wat voor gevoel wil je dat mensen krijgen bij het zien van de poster?

Goede drukker

Bij flyers drukken of bij posters afdrukken is het misschien nog wel het meest belangrijk dat je een goede drukker hebt. Met het juiste contact en een goede service ben je verzekerd van een goede kwaliteit poster en dit zou ook je doel moeten zijn.

Mijn Lievelingsdier

Gerelateerde Blogs: